Kada sam sa svojim partnerima odlučio da počnemo sa izradom servisa Tender5.net, smatrali smo da je veoma važno da funkcionalnosti koje smo zamislili postavimo i podesimo tako da bude što jednostavniji za naše buduće korisnike. Da bi to postigli, paralelno sa konstruisanjem sajta intenzivno smo obavljali razgovore sa potecijalnim naručiocima posla, ali i sa majstorima različitih ’fela’. Takođe, s obzirom da je jedan od partnera vlasnik firme koji radi u Francuskoj i koji dosta koristi servise ovakvog tipa na zapadu, veoma nam je značio njegov stav po pitanju posla, kao i njegovo iskustvo sa klijentima.

Mi, ekipa Tender5.net , želimo da prenesemo ovakav način razmišljanja i poslovanja i na tržište Srbije i kompletnog Balkanskog prostora.

Izdvojio bih ono što mi je najviše skrenulo pažnju:

Bolje džaba raditi nego džaba ležati!

Vredan majstorDa, da, upravo tako kako je napisao! Totalno drugačiji pogled na stvaran svet. Naime, svaki nerad se tretira kao stagnacija sa tendencijom daljeg pada aktivnosti i takva situacija izaziva veliki nemir kod zapadnih preduzetnika. Nema malih i velikih poslova, svaki manji posao je potencijalna šansa za znatno veći i toga su veoma svesni.

Nije neuobičajeno da se ode na montažu jednokrilnog kuhinjskog prozora 150km od Pariza, a kada se izračuna put, vreme i prodata usluga, zarada je 10eur…. Ali – nije se izgubio radni dan, ipak je ostvarena neka zarada i novom klijentu je data vizit karta, pogledan mu je objekat i predloženi su mu novi radovi, okvirna cena istih i poziv za novi sastanak.

To je ono što za tamošnje preduzetnike predstavlja dobitak. Posao ne čekaju kod kuće ili u kafani, već na terenu.

U stanu je sve na svom mestu, samo su prozori novi!

Još jedna stvar u kojoj se tamošnji način rada razlikuje od onoga što ovde najčešće viđamo je to da se firme trude da klijent ima što manje glavobolje vezano za bilo kakve radove. Na primer, hoćete da promenite komplet stolariju u stanu. Već unapred Vam skače pritisak od same pomisli na svu prašinu i haos, koliko će trajati, čišćenje nakon toga… A zamislite da odete na odmor, ostavite izvođaču ključeve od stana i kad se vratite – imate nove prozore, a u stanu je sve čisto, isto kao što ste ostavili!

Izgled unutrašnjosti građevinskog objekta nakon montaže PVC stolarije    Spoljni izgled građevinskog objekta nakon montaže PVC stolarije

Proces izgleda ovako:

  • Ulazak u stan, skidanje zavesa i garnišni, pomeranje tepiha i nameštaja i zaštita kompletnog prostora plastičnom folijom
  • Skidanje stare stolarije i odlaganje na dogovorenoj lokaciji
  • Montaža nove stolarije, obrada špaletni (ivica oko prozora) i bojenje istih
  • Ponovno montiranje garnišni
  • Skupljanje plastične folije, čišćenje, pranje i usisavanje kompletnog prostora u kome su bili radovi, vraćanje nameštaja na staro mesto  i ……
  • Tek onda sledi susret sa vlasnikom objekta i primopredaja radova

Ukoliko ti klijent plaća bez osmeha na licu – snosiš sankcije!

To je jedno od osnovnih pravila zapadnog poslovanja i vlasnici firmi veoma vode računa o utisku koji je njegova firma ostavila kod klijenta.

Ovde smo odmah reagovali – baš zbog takve problematike, a i značaja ovakvih informacija, na servisu Tender5.net je omogućeno ocenjivanje firmi. Klijent, nakon završetka radova koje je “naručio” dobija anketu od sistema Tender5 gde ocenjuje kvalitet radova, pedantnosti izvođača i u vidu tekstualne poruke obrazlaže svoju ocenu. Ovakvi podaci su transparentni i prilažu se uz profil firme koja je izvršila radove.

I najzad, šta je Tender5?

Sa ovim idejama na umu, napravili smo sistem koji ima za cilj da obezbedi zapadne standarde u izvođenju građevinskih radova i na prostorima Balkana – jer duboko verujemo da i građani zaslužuju kontakt sa kvalitetnim izvođačima, a i da majstori i firme koje rade kvalitetno treba da budu nagrađeni za svoj rad.

Istovremeno, sve se završava u tri klika!

Nakon dolaska naš sajt klijent odabira kategoriju radova koji su mu potrebni, popunjava obrazac i šalje zahtev – BESPLATNO. Sistem obrađuje zahtev, obaveštava izvođače o novom poslu iz njihove kategorije (putem SMS i email poruka), majstori se javljaju klijentu i daju mu ponudu. Klijent odlučuje koja je ponuda najbolja za njega i angažuje tog izvođača. Tender5 sve prati preko platforme, a nakon završetka radova klijent ocenjuje izvođača i ta ocena se ističe na njegovom profilu. Svi majstori koji su članovi Tender5.net sistema su registrovani u APR, izdaju račune i daju garanciju na svoje usluge, a ono što je važno je to da su transparento predstavljeni i ocenjeni svi njihovi radovi na našem sistemu.

Zašto Tender5?

Odaberi najbolju ponuduSvi koje znam majstore traže ili po oglasima ili po preporuci, i na taj način su najčešće ograničeni na jednu jedinu opciju, pa kako ispadne. Tender5, koji je u stvari berza majstora, menja tu postavku u startu: kao naručilac posla, vi imate pravo i mogućnost da izaberete između više ponuda. Da li Vam je važnija cena, kvalitet radova, ili, na kraju krajeva, to da li je majstor ćutljiv ili nasmejan i oran za priču – sve to možete proveriti pre nego što donesete konačnu odluku o tome ko će Vam ući u stan!

Sa druge strane, iskustvo je pokazalo da ovakav pristup pomaže i izvođačima (majstorima) da budu još bolji u svom poslu. Niko od nas nije ostrvo za sebe, i time što ćete videti kako neko drugi pristupa poslu, možete bolje oceniti gde ste Vi i Vaša usluga u odnosu na druge. Možda ste s pravom uvereni da ste najbolji – a možda ćete na ovaj način videti gde grešite i šta biste mogli da poboljšate u svom pristupu poslu.

Mogućnost izbora i zdrava konkurencija, to su principi u koje čvrsto verujemo – a, pokazalo se, to je nešto što je ovim prostorima bilo preko potrebno!

About Vladimir Arnautović

Nakon skoro 20 godina rada kao projektant i tehnolog u automobilskoj industriji, promenio pravac i posvetio se internetu. Osnivač, suvlasnik i direktor Tender5.net internet servisa koji predstavlja berzu majstora. Nakon 2 godine rada pozicionirao sistem Tender5.net po teritoriji Srbije i planira regionalno širenje. Ambiciozan. Temeljan. Precizan. Prirodan.