Epoksi smola, materijal koji nekada bio rezervisan samo za jahte, Formule i svemirske letelice, našla je put i u domove i postala jedan od omiljenih materijala prvenstveno za oblaganje podova, ali i drugih površina. Sada se zbog svojstava visoke dekorativnosti, elastičnosti, čvrstine, bez ograničenja u bojama i dizajnu i brojnih drugih prednosti, koristi na podovima stanova, kuća, poslovnih objekata, zidovima i stepeništima. Pogodna je i kao zamena za keramiku u kompletnom enterijeru – kuhinjama, kupatilima i hodnicima. Pod od epoksi smole se savršeno uklapa u svaki enterijer. Bilo da ste se odlučili za dizajn pod uticajem Maroka, Francuske, Skandinavije, rustični ili industrijski dizajn, bez tepiha ili sa nekoliko podnih prekrivki, visokodekorativni podovi će u dom uneti svežinu, luksuz, eleganciju…

10-reasons-epoxy-floors-will-rule-2016-white-kitchen-5693c1736e4598b919db7dc1-w620_h800
Moderni, unikatni i fleksibilni. Podovi od epoksidne smole su veoma atraktivni, prostoru će dati glamurozni izgled i definitivno će još dugo biti dominantan materijal u oblaganju podova modernih enterijera. Ukoliko se odlučite za pod od dekorativne smole, osiguraćete ekskluzivitet, svaki pod obložen visokodekorativnom smolom je ručni rad i svojevrsni unikat. Ne postoje ograničenja u dizajnu ovih podova, možete birati boju, a popularno je i mešanje smole sa listićima i šljokicama. Postoji i mogućnost da se na podu nađe uvećana slika ili slika po vašoj želji ili čak slika 3d efekta. Epoksid igra veliku ulogu u spoju tradicionalnog i modernog u dizajnu i čini da prostor odiše dobrodošlicom i udobnošću za one koji borave u njemu.
Isto tako, u savršenoj su kombinaciji sa prirodnim svetlom, bilo da su mat ili sjajni, sunčeva svetlost će se na njima reflektovati i vizuelno je povećati. Ovo je jednostavan trik koji će posvetliti i tamni prostor.

e13fe9a376b91b75502b134c95ca335e
Idealni su za kuhinje i kupatila. S obzirom da epoksi ne upija vodu, ova vrsta podova je savršena za postavljanje u prostorijama u kojima su površine često vlažne. Takođe, prednost u odnosu na pločice je to što nema fugni u kojima bi se voda i/ili nečistoća mogle zadržati. Izuzetno je lako održavati podove od epoksi smole, dovoljno je samo obrisati suvom krpom ili peškirom.

10-reasons-epoxy-floors-will-rule-2016-white-kitchen-5693c1943b44d0b71931775d-w620_h800
Topli, organski podovi koji dobro podnose opterećenja. Malo je podova koji će podneti teret, pomeranja nameštaja, nečistoće koje donosimo na cipelama, prosipanja kao što su podovi od epoksi smole. Poseduju izuzetna mehanička svojstva, elastičnost, izdržljivost i otpornost. Podovi od visokodekorativne smole spadaju u tople podove (kao parket) sa karakteristikama čvrstih podova, pogodni su i za domove sa podnim grejanjem.

10-reasons-epoxy-floors-will-rule-2016-white-kitchen-5693c1c83b44d0b71931775f-w620_h800
Kao stvorena za dečije sobe i sobe za bebe. Epoksi smola je ekološki prihvatljiva i nije štetna za organizam, ne skuplja bakterije i gljivice, a pri tom se i veoma jednostavno čisti i održava. Ukoliko ipak želite i tepih ili prostirku u sobi svojih mališana predlažemo one koje se mogu skupiti i prati u veš mašini.

10-reasons-epoxy-floors-will-rule-2016-white-kitchen-5693c1d96e4598b919db7dc3-w620_h800

Postavljanje podova od dekorativne smole ne spada u grupu Uradi Sam poslova. Zbog specifične tehnike postavljanja, poznavanja materijala i uslova u kojima se radi i korišćenja posebnih alata preporuka je da se za angažuju profesionalni izvođači. Za postavljanje ove vrste podova potrebno je, pre svega, obezbediti dobru i ravnu podlogu jer će izgled i kvalitet poda će zavisiti od toga koliko je podloga ravna, da li premaz može da pokrije neravnine i rupe. Podloga mora biti čista, bez površina koje slabo prijanjaju, opadaju ili su kontaminirane. Pre nanosa smole najčešće je potrebno peskarenje, brušenje ili sečenje površine, potrebno je paziti na vlažnost vazduha i temperaturu u prostoriji. Dekorativna smola se postavlja u slojevima, zavisno od vrste materijala i željene čvrstine podloge. Vreme trajanja radova je oko 4 dana jer je svakom sloju potrebno 24 h da se osuši.

 epoxy-floors-for-homes

Vaš zahtev za ugradnju poda od visokodekorativne smole će biti prosleđen firmama, registrovanim u bazi Tender5.net. Očekujte profesionalni savet i konkurentnu ponudu izvođača.

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂