Imati ovakav prostor za garderober u stanu i napraviti ga nefunkcionalnim i haotičnim predstavlja muku za one koji ga koriste. Nasumično postavljene police, neorganizovan raspored stvari koje se postavljaju i “trpaju” jedne na druge, dovode do toga da je više garderobe na podu nego tamo gde treba da budu.

Prvi zadatak u rešavanju ovakvog haosa? Omogućiti prilaz policama i ostaviti dovoljno prostora za manipulaciju. Dobijene su dve zone – muška i ženska.

4fdde842-a07b-4995-a3d8-c4dc9eac640a

Inspirisana mediteranom, prostorija je okrečena u kombinaciji belo i teget plava boja i time je dat naglasak na police sa garderobom. U ovom slučaju, za farbanje zidova korišćena je disperzivna boja (disperzija) jer je to boja koja je boljeg kvaliteta i otporna je na mokro brisanje, ali mogu se koristiti i poludisperzivne ili akrilne boje. Sve o materijalima i pripremi koju je potrebno uraditi ukoliko se odlučujete za krečenje u sopstvenoj režiji, saznajte iz jednog od naših prethodnih blog postova. Ukoliko pak, želite profesionalno obavljen posao, prepustite ga pravim majstorima, pošaljite zahtev za molersko-farbarske radove, dobićete do 5 ponuda naših izvođača, Vaše je da odaberete za sebe najbolju.

Od pločastih materijala, od poda do plafona, napravljena su 2 otvorena regala sa fiokama, cipelarnikom, a najviše mesta je ostavljeno za vešalice za garderobu (ofingere). U zavisnosti od budžeta odabraćete vrstu pločastog materijala: oplemenjenu ivericu, MDF ploče, furnirane ploče, matirane ploče ili ploče visokog sjaja. Poseban detalj su PVC nosači i pregrade za tašne u ženskom delu. Naravno, kvalitetno osvetljenje i ventilacija se porazumevaju.

plakar1
Ipak, najlepši deo ovog garderobnog prostora predstavlja veliko ogledalo nasuprot ulaza, a iznad toaletnog stola. Sećate li se da je to bilo najneuglednije mesto pre renoviranja?

ae0f328f-8705-48ab-9da0-88c91e3403cb
Trebali bi biti iskreni i priznati da smo ljubomorni na vlasnika ovog kutka, ali, uz malo mašte, umeća i vremena, ovaj garderober se može replicirati u još nečijem domu. Ukoliko se ne biste upuštali u izgradnju sami, a želite tip-top sređen prostor, pošaljite zahtev za izgradnju polica i nameštaja po meri, odredite svoje uslove i naši izvođači će Vas kontaktirati sa ponudama, izaberite onu koja Vam najviše odgovara.

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂