Dobre ograde – Dobre komšije.

Robert Frost, “Popravljanje zida”, 1914.

Ukoliko želite novu ogradu na terasi ili verandi, imate kućne ljubimce pa želite da ih sprečite da istrčavaju iz dvorišta ili pak radi svoje privatnosti želite novu ogradu, ili samo da osvežite postojeću, predlažemo da prelistate naše predloge i uputstva i samostalno, veoma jednostavno izradite svoju. Zašto ne biste uštedeli novac prilikom renoviranja dvorišta ili terase ili novac koji ste namenili za ograde utrošite na nekom drugom mestu u planiranju svog omiljenog eksterijera.

Na našem blogu ste već mogli saznati kako da napravite i šta vam je sve potrebno za savršene staze za dvorište i ukrasne elemente poput saksija, česama i fontana tehnikom Hipertufa, sada ćemo vam dati inspirativne predloge i nekoliko saveta za izradu originalnih i lepih ograda, kojima ćete zaštiti sve što ste u svom vrtu ili dvorištu sa ljubavlju i posvečenošću napravili.

Drvene ograde su najčešći tip ograda koje mi danas gradimo oko svog imanja i na terasama, zbog estetske vrednosti i svestranosti dreveta kao materijala, ali i dostupnosti i jednostavne i jeftine izgradnje i održavanja. Možete kupiti gotove montažne drvene ograde, ali mi vam svakako preporučujemo da ukoliko imate vremena krenete sami u izradu ( osiguraćete veću kontrolu nad kvalitetom materijala od kojih izrađujete ogradu, a i zasigurno će biti lepša i unikatnija). Ako nemate vremena, alat i/ili dovoljno poznavanje drvenog materijala, angažujte izvođače servisa Tender5.net. Pošaljite zahtev za izradu ograde i dobićete ponude do 5 članova platforme Tender5.net

Najlakši način za izradu savršene drvene ograde je uz pomoć kolčića, stubova i šina. Najčešće vrste drveta koje se koriste su jela, smrka, bor i čempres. Predlažemo vam da pogledate video uputstvo u kojem je savršeno u koracima objašnjeno šta je potrebno da uradite da biste napravili novu ogradu na terasi.

Isti materijal koristite za izradu ograde koja će se nalaziti oko vašeg imanja. Pre nego što krenete sa izgradnjom ograde za dvorište, savetujemo vam da još jednom pogledate Pravilnik o opštim uslovima o parcelaciji i izgradnji i sadržini, kao i da utvrdite sa komšijama pitanje međe. 

Ukoliko imate brusilicu, možete se predati kreativnosti i napraviti ogradu tako da kolci budu talasasti po dužini, ili nejednake dužine, što će ogradu učiniti talasastom na vrhu, po širini. A možete se držati i tradicionalne ograde ili je začiniti detaljima. Poslužite se fotografijama dekorisanih drvenih ograda kao inspiracijom.

Za sve što ne možete ili ne stignete sami, tu su izvođači servisa Tender5.net, profesionalne firme iz cele Srbije koje će odgovoriti na Vaš zahtev bez obzira u kojem se delu zemlje nalazite.

 

Izvor fotografija: Pinterest

Izvor videa: Youtube i thegardenglove.com

 

 

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂