Nastavljamo sa korisnim savetima za uređenje dvorišta, na redu je – letnja kuhinja! Čak i ako nemate veliko dvorište ili sunčano vreme tokom cele godine, maštovit, originalan i funkcionalan dizajn i pristup uređenju dvorišta, bašte, vrta pretvorite u svoj najveći adut. Osećaćete se lepše i slobodnije u svom prostoru, a neće biti ni posetioca koji će na Vaše delo ostati ravnodušan. Ako pogledate fotografije ispod uverićete se da je letnja kuhinja, veoma važan detalj koji morate obezbediti ovog leta. Ovi naši predlozi nisu ekstravagantni i nedostupni. Bez obzira da li ćete se u građenje upustiti sami, započeti “Uradi Sam” dvorišni projekat ili ćete angažovati izvođače servisa Tender 5, mi Vam preporučujemo da osnovni materijal za izradu bude kamen, što će Vašoj novoj kuhinji dati prirodni izgled, čvrstinu i izdržljivost. Kamen kombinujte sa kuhinjskim aparatima od inoxa. Inox je sve popularniji u opremanju kuhinja, što je i razumljivo – izuzetno je postojan, nerđajući čelik, sa krajnje zadovoljavajućim odnosom cene i kvaliteta.

letnja kuhinja

Inox je lagan za održavanje, ali bilo bi dobro ispoštovati nekoliko pravila. Nemojte koristiti čeličnu vunu, strugati metalnim predmetima, koristiti abrazivna sredstva, i ona sredstva koja u sebi sadrže solnu kiselinu, kao ni sredstva za čišćenje srebra i izbeljivače. Ukoliko se budete pridržavali ovih saveta i predloga, materijal će Vam garantovati pouzdanost, čak i prilikom dugogodišnjeg korišćenja. Pored toga, aparati od inoxa su jednostavni za montažu i prilagodljivi su i za male, letnje kuhinje, ne samo za velike, profesionalne. Za veoma kratko vreme dobićete montirane elemente koji će godinama krasiti Vaš prostor.

letnja kuhinja

Ova vrsta stila najviše pogoduje otvorenom i toplom prostoru gde će podloga i aparati reflektovati srebrnkasti sjaj na svetlosti i suncu, ali možete izgraditi i poluzatvorenu letnju kuhinju.

letnja kuhinja

Moderno i sa stilom, zar ne? Impresioniraćete svakoga ko pređe Vaš prag, tj. prođe kroz kapiju 🙂

Ukoliko Vam je kamen nedostupan, ne morate celu letnju kuhinju izgraditi na taj način. Kuhinjske elemente izbetonirajte, a zatim stavite samo ukrasni kamen preko.

letnja kuhinja

Bez obzira da li sami krećete u projekat izrade letnje kuhinje ili ćete angažovati izvođače servisa Tender 5, učinite je prijatnom za boravak i spremnom za priređivanje najukusnijih obroka i zimnice. Prijatno!

 

 

 

 

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂