U savremeno doba, veći deo populacije živi u malim stanovima, a čak i ako ste među srećnicima čiji su domovi prostranije kuće, kupatila uglavnom zauzimaju veoma mali deo celokupnog objekta. To pred nas stavlja izazov da konstantno tražimo praktična rešenja za uređenje enterijera i dobru organizaciju prostora. Dokazaćemo vam da je moguće urediti malo kupatilo da sadrži sve potrebne elemente bez osećaja skučenosti. Pratite pravila i naše predloge i osigurajte komforan prostor u svom domu. Ako ste u potrazi za majstorom ili firmom koja će izvršti radove ili popravke kod vas, pošaljite zahtev na sajt Tender5.net i uporedite ponude i reputacije nekoliko izvođača radi odabira najboljeg rešenja za svoje potrebe i želje.

Uverite se da malo kupatilo može biti podjednako lepo i udobno, poštujući nekoliko pravila:

Smer otvaranja vrata ka spolja

Ukoliko na ulaz u kupatilo postavite vrata koja se otvaraju ka unutrašnjosti, nepotrebno ćete zauzeti veći deo prostora koji može biti iskorišćen za jedan ili čak dva elementa. Neka smer otvaranja vrata bude obrnut, ka hodniku ili nekoj drugoj susednoj prostoriji.

14956558_1157910587579652_770495979775705526_n

Kupatilo sa tuš kabinom

Značajne uštede prostora postići ćete ukoliko izaberete jedan ugao koji želite i u svoje kupatilo instalirate tuš kabinu umesto kade. Na tržištu su dostupni razni proizvodi, a mi vam preporučujemo tuš kabine u nivou poda, koje su osim lepog, modernog i atraktivnog izgleda, izuzetno funkcionalne i praktične, u njima svaki centimetar služi nameni. Ugradite tuš kabine sa providnim staklom i stvorićete iluziju većeg prostora jer će sa ulaza moći da se vidi drugi kraj kupatila.

218960e937db9fc10cfb5b89e3c7ae26

Slanjem zahteva na sajt Tender5.net obezbedićete savete renomiranih firmi, kao i konkurenetne ponude za sve radove koji su vam potrebni pri instalaciji tuša – betoniranje, postavljanje rešetke sa slivnikom, hidroizolacije i ugradnje samog tuša i kabine ili kliznih vrata. Radovi u kupatilu su delikatni, obezbedite sebi kvalitetno urađene radove sa garancijom. Odaberite najbolju ponudu za sebe, ali uvek imajte na umu popularan Gučijev slogan: Kvalitet traje dugo nakon što se zaboravi cena.

Ako ipak preferirate kadu u kupatilu, imamo sjajan predlog kako da iskoristite prostor oko i ispod kade za skladištenje stvari koje bi inače stajale u ormaru.

1e9e96805f6cf6c6b7363e1eab8250b4

Razmišljajte vertikalno

Kada ste vlasnik malog enterijera, ključno za uređenje malog eneterijera je razmišljanje u visinu. Tako i kupatilu. Iskoristite sav slobodan prostor iznad lavaboa i wc šolje za police i ormariće.

2ec9041b762a6040718419c958389331

Pogledajte i naš predlog – moguće je mašinu za sušenje veša staviti na mašinu za pranje veša i tako osloboditi veliki prostor za druge stvari.

Elementi po meri

Da biste iskoristili baš svaki ćošak svog kupatila, preporučujemo izradu elemenata po meri, kao i modularnih ormarića i ogledala sa mogućnošću brze transformacije i sa skrivenim pregradama za skladištenje stvari.

Pod od epoksi smole

Visoko dekorativna smola će učiniti čudo u svakom malom kupatilu. Ne postoje ograničenja u dizajnu ovih podova, možete birati boju, a popularno je i mešanje smole sa listićima i šljokicama. Postoji i mogućnost da se na podu nađe uvećana slika ili slika po vašoj želji ili čak slika 3d efekta koja će vašem kupatilu dati i “dubinu”. Isto tako, u savršenoj su kombinaciji sa prirodnim svetlom, bilo da su mat ili sjajni, sunčeva svetlost će se na njima reflektovati i vizuelno je povećati. Ovo je jednostavan trik koji će posvetliti i tamni prostor. O svim prednostima epoksi smole i njene široke upotrebe, naročito u kupatilima, pročitajte u našem ranijem članku.

Vizuelno veći prostor

U kupatilu naročito važi pravilo da svetle, jarke boje vizuelno povećavaju prostor. Izbegavajte tamne boje zidova, okrečite u svetlo ili odaberite svetle keramičke pločice, a ako ste ljubitelj kontrasta, ugradite police i ormariće tamnih nijansi. Ne zaboravite stari trik, veliko ogledalo, radi refleksije.

130d3fead18c1cc6f78ae02f83c3820a

Kada se odlučite za renoviranje kupatila, prisetite se ovih pravila, a zatim besplatno popunite zahtev, uporedite ponude naših izvođača i odaberite najbolju za sebe.

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂