Dvorišna kapija je nesumnjivo prvi utisak koji ostavljate posetiocima i pozivnica u Vaš dom. Imamo za Vas predloge koje ćete obožavati ukoliko upražanjavate reciklažu ili ukoliko želite da počnete sa aktivnostima očuvanja životne sredine. Predlozi za kapije koje smo Vam pripremili su šarmantni, pametni i kreativni i daće poseban ton vašem omiljenom prostoru na otvorenom.

Krenimo od ekološki prihvatljivog drveta, mnogima omiljenog materijala za izradu ograda i kapija. U prošlom blogu ste mogli da saznate kako da napravite drvenu ogradu za svoje dvorište, vrt ili terasu, sada je potrebno da pronađete odbačena vrata ili prozor, napravite razmak između kolaca za njih i instalirate šarke i brave. Izrada drvene kapije na ovaj način je veoma jednostavna i brza, u pitanju je baštenski, Uradi Sam projekat za koji vam je dovoljno jedno sunčano popodne.

1-upcyled-garden-gate-1-1

Predlažemo da materijal od kojeg ste izradili kapiju i ogradu dugoročno zaštitite, premažite modernim sredstvima za zaštitu kojim će ekološki prihvatljiv i za mnoge, omiljeni i najcenjeniji materijal – drvo, postati otporan na sve atmosferske uticaje.

89175021dc433e2688b0de49c212b16e

Ovakvim drvenim kapijama pružićete najlepšu dobrodošlicu dragim posetiocima i dobili ste veoma važan, rustičan i originalan detalj na svom posedu. Savršeno će se uklopiti u Vaše imanje, naročito ukoliko ste koristili naša uputstva za izradu drvenih ograda za dvorište i terase, baštensku stazu i dekoraciju tehnikom Hipertufa.

window-garden-gate

Ako ste prilikom prolećnog spremanja izbacili iz sobe krevet koji se više ne može koristiti, nadamo se da ste sačuvali metalna uzglavlja, jer pogledajte samo šta možete napraviti uz pomoć njih. Često metalna uzglavlja kreveta dolaze u prelepim oblicima i mogu poslužiti kao zamena klasičnim metalnim kapijama…

headboard-gate3

Ukoliko ipak želite da posao izrade kapije prepustite profesionalcima, pošaljite zahtev na sajt Tender5.net i dobićete odgovore do 5 naših izvođača. Izvođači našeg sistema će se pobrinuti i za ostale radove u Vašem dvorištu i domu i/ili poslovnom prostoru, jer osnovna ideja platforme Tender5.net jeste da na jednom mestu pronađete sve majstore, dizajnere i inženjere arhitekture i građevine koji su Vam potrebni.

Pošaljite nam fotografije posla koji ste uradili, rado ćemo objaviti na našoj facebook stranici, ukoliko to želite!  Izvor fotografija: Pinterest

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂