Maksimiziranje prostora je veliki izazov savremenih dizajnera enterijera i arhitekata. Sva čar tehnoloških rešenja prostora i moderne estetike prikazani su u stanu “Transformer”, koji su izradili dizajneri Vladislav i Roman Mišin iz studija “Vlad Mišin” koji se nalazi u gradu Tula u Rusiji.

Transformer-apt-hqdesign-kz-1

Naglasak dizajna ovog neobičnog enterijera je na skulpturalnom, pokretnom zidu koji ima mogućnost funkcionalne i brze transformacije i koji krije nekoliko prostorija. Zid sa krivinama je celom dužinom podelio stan na dva dela: na privatni i na javni. Pregrada od crnog metalnog okvira i furnira se sastoji od četiri krila i sva četiri imaju mogućnost pomeranja i transformacije.

Transformer-apt-hqdesign-kz-2

Prvo krilo krije police sa knjigama i televizorom. Vrti se oko svoje ose, zbog čega je dostupno u svim prostorijama – radnoj, spavaćoj, dnevnoj sobi i kuhinji. Televizija se može gledati iz svakod dela stana, sjajno, zar ne? Na ovaj način rešen je i problem dupliranja nameštaja koji mnogi domovi imaju.

Transformer-apt-hqdesign-kz-5

Transformer-apt-hqdesign-kz-4

U ostalim delovima ovog pregradnog zida se nalaze u potpunosti opremljena kuhinja i frižider, a takođe služe i kao vrata koja vode ka spavaćoj sobi.

Transformer-apt-hqdesign-kz-3

Maksimalna ušteda prostora je napravljena smeštanjem ugradnog kreveta na par stepenika visine, ispod i iznad kojih se nalazi dodatni prostor za skladištenje stvari. Stepenicama se može prići i do kupatila. A ulaz u kupatilo je dostupan i iz glavne prostorije, sakriven je takođe u masivnom, talasastom zidu. Kada se svi paneli zatvore dobija se veoma prijatan , prostran ali intiman spavaći boravak. Otvaranjem panela prostor je i više nego komforan i okupan svetlošću.

Transformer-apt-hqdesign-kz-6

Transformer-apt-hqdesign-kz-7

Kako biste stekli najbolji utisak o prostoru, pogledajte video.

Izvor: designcollector.com

 

 

About Radiša Majstorović

Radiša Majstorović krije svoj pravi identitet kao zmija noge, tako da može lako da se desi da je on baš onaj komšija koji uvek ima pravi savet kad vam se nešto pokvari u kući (a i šire). Šuška se da je u nekakvoj familijarnoj vezi sa Tenderom5 (neko je načuo da je jednom tvrdio da je kumovao nazivu), ali to ostaje neproverena informacija. Znamo da se razume u sve i svašta, i da će uvek reći ono što misli, makar ga i koštalo. I znamo da nikako ne voli da ga nazivaju maskotom Tendera5, kaže zvuči mu neozbiljno.. mada je nama simpatično 🙂